DOCUMENTAIRE FOTO-OPDRACHTEN 2015 TOEGEKEND

 

http://www.amsterdamsfondsvoordekunst.nl/over-afk/nieuws/documentaire-foto-opdrachten-2015-toegekend/

Wijnande Deroo, Marc Faasse en Jaap van den Beukel
In april riepen het Stadsarchief en het Amsterdams Fonds voor de Kunst op tot het indienen van voorstellen voor de jaarlijkse Documentaire Foto-Opdrachten. Er kwamen 91 plannen binnen die vervolgens aan de ‘commissie documentaire foto-opdrachten’ werden voorgelegd. De commissieleden (Gustaaf Peek (AFK), Thijs Wolzak (fotograaf ), Ineke Teijmant (stadssociologe UvA), Anneke van Veen (Stadsarchief) en Ellen Grabowsky (Stadsarchief) ) vonden elf ideeën verrassend en interessant genoeg om de fotografen om een nadere toelichting te vragen. Drie van die plannen werden uiteindelijk gehonoreerd met een opdracht:

Wijanda Deroo, Nieuwe hotels in bestaande gebouwen
Marc Faasse, Toeristen in Amsterdam
Jaap van den Beukel, Our Grid