Chef Sergio Herman

photographed in front of the kitchen of restaurant The Jane in Antwerp. ( For Chaud Devant )

_DSC1702-2-3.jpg

Architect Thomas Rau

Voor KIWA fotografeerde ik Thomas Rau, bekend van onder andere zijn onlangs verschenen boek 'Material Matters’.

Thomas Rau ziet een nieuw economisch systeem voor zich. Een meer duurzame en éénvoudigere manier om met producten en consumptie om te gaan. Onze huidige economie draait op afvalproductie, en dat is verre van efficiënt. Het is van belang om de overstap te maken van product naar dienst. Op die manier wordt de producent altijd gedwongen zijn product in perfectie aan te leveren. Er zal dan een radicale verandering plaatsvinden in de denkwijze van de producent, omdat deze altijd verantwoordelijk blijft voor zijn product. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met het product als de huur is beëindigd? Hergebruik van grondstoffen zal hierdoor dus worden gestimuleerd.

'Wat er niet is, dat is er niet. Wat er wel is, daarvan moeten we zorgen dat het niet verloren gaat.' (VPRO Tegenlicht 2015)

"Farmer is searching for a farmer"

"Farmer is searching for a farmer". Jan Saaltink and his wife Truus are living in the east of Holland.  A reportage about the future of their farm for Rabobank.

'Maar ik stop niet' documentaire

Gisteren de premiere van de docu 'Maar ik stop niet' in Kino in Rotterdam. Vandaag de uitzending ... Een documentaire over 70+ ers die niet stoppen met werken. Met o.a. de 72 jarige Rotterdamse kapitein Aad Hagenaars op weg met zijn schip van Rotterdam naar Abu Dhabi. Dit is een film van Pascale Korteweg en Marlyn van Erp. 1,5 Jaar lang mocht ik het camerawerk doen. Te zien vandaag om 17.00 bij RTV Rijnmond (bij Ziggo kanaal 710, KPN kanaal 513). Online op www.maarikstopniet.nl

'Maar ik stop niet'

Eindelijk is het zover! Onze docu 'Maar ik stop niet' is klaar. Zondag 4 juni op RTV Rijnmond om 17.00 uur.