Expositie ondernemers Qredits in Utrecht

_DSC1912-3.jpg
IMG_1128-3.jpg
_DSC2153-2.jpg

Portretten van ondernemers voor stichting Qredits. Nu op het Domplein in Utrecht. 
Edwin wilde als klein jongetje al schipper worden. Met dat doel voor ogen leerde hij voor matroos en vervolgens voor schipper. Twee jaar werkte hij op een schip om ervaring op te doen. En toen vond de jonge Edwin het ook gewoon tijd voor zijn eigen schip.

Entrepreneurs of Qredits outdoor exhibition

'De Hoedenmaker'

Jaren werkte Dirk-Jan Kortschot voor een bank. Maar tien jaar geleden kreeg hij de kans om zijn droom te verwezenlijken. Al 25 jaar was hij hoedenmaker in zijn 'vrije tijd'. Nu werd het tijd om -hoe cliché het ook klinkt- van zijn hobby zijn werk te maken. Met zijn man Marcel begonnen ze hun zaak 'De Hoedenmaker' in Arnhem. Maar al snel lonkte de hoofdstad. Het werd tijd voor een plek met meer allure. Tegenwoordig zijn zij gevestigd op de Keizersgracht.

Deze buiten tentoonstelling van bijzondere ondernemers is momenteel te zien in het centrum van Almelo. Vanaf 8 april bij de Stopera in Amsterdam.

Opdrachtgever: Qredits
https://dehoedenmaker.nl

_DSC4888-2.jpg
_DSC5492.jpg

Expositie klaar voor transport / 10x portretten bijzondere ondernemers

Vanwege het 10 jarig bestaan van de stichting Qredits, maakte ik in opdracht 10 portretten van ondernemers. Met behulp van een mikrokrediet hebben zij hun onderneming kunnen opzetten. Een reizende tentoonstelling door Nederland is het gevolg. Als eerste stad is Almelo aan de beurt. Volgende steden zijn Amsterdam (8 april), Utrecht (15 mei). Den Haag (31 mei), Rotterdam (17 juni), Eindhoven (5 juli), Maastricht (22 juli), Arnhem (9 augustus) en Groningen (20 september)

IMG_0322.jpg
IMG_0321.jpg

Kick off expo Qredits

Stichting Qredits bestaat 10 jaar. Vandaag was oa de kick off van de foto expositie met Koningin Maxima en Staatsecretaris Mona Keijzer. Afgelopen maanden heb ik 10 Portretten van bijzondere ondernemers gemaakt.. Deze tentoonstelling wordt de komende maanden geëxposeerd in het centrum van de grote steden in Nederland.

IMG_0317kopie.jpg
IMG_0308kopie.jpg
IMG_0254.jpg
IMG_0277.jpg

Docfeed

Q/A at Docfeed Filmfestival about the film ‘That kind of love’ / ‘Om die liefde gaat het’

 

Maandag 1 oktober GKf avond.

Jaap van den Beukel.jpg

Op deze avond zijn er 3 fotografen die vertellen over hun werk. Zelf zal ik naast m'n fotografie ook iets vertellen over m'n filmproject waar ik 6 jaar mee bezig ben geweest.
Mocht je het leuk vinden om ook te komen meld je dan even aan bij lizet@dupho.nl

Robin Butter, Jaap van den Beukel en John van Hamond 
Inloop 19.30u, start om 20.00u. 
Locatie Het Veem, Van Diemenstraat 412, 1013 CR Amsterdam.

Meer info:
Maandag 1 oktober aanstaande organiseren Dolph Kessler, Bert Verhoeff en Vivian Keulards weer een DuPho-GKf avond. Deze keer presenteren drie nieuwe en getalenteerde leden hun werk. Robin Butter, Jaap van den Beukel en John van Hamond zullen deze avond vertellen over hun projecten en zichzelf. Uiteraard onder het genot van mooie beelden. Het belooft een mooie avond te worden! Robin Butter is conceptueel documentair fotograaf. Ze verkent culturele fenomenen in een omgeving die vreemder lijkt dan fictie. Robin onderzoekt het gedrag van onze Westerse maatschappij, maar ook haar eigen gedrag en wat dit zegt over onze samenleving. Ze beschrijft haar werk als lelijk, grappig én serieus. Haar boek ‘it takes my mind off things’ werd op diverse plekken in binnen- en buitenland getoond. 
Jaap van den Beukel heeft in het verleden veel opdrachtwerk uitgevoerd voor diverse (inter)nationale bedrijven en reclame- en ontwerpbureaus. Als reactie op een lange drukke periode van werken nam hij een sabbatical en ging met zijn gezin in Barcelona wonen. Daar ontwikkelde hij een andere stijl van fotografie en dat resulteerde in een reeks nieuwe projecten, die te omschrijven zijn als geënsceneerde reportage. De interesse in sociale onderwerpen en de hang naar reportage krijgt een plek in zowel zijn fotografie als zijn films. Beiden komen aan bod deze avond. 
John van Hamond is documentaire fotograaf en fotojournalist en werkt oa met regelmaat in opdracht voor de Volkskrant. Als documentairemaker richt hij zich momenteel op twee eigen projecten. Zo is hij nog steeds met regelmaat in een volksbuurt van Den Bosch te vinden, een onderwerp waarmee hij in 2016 afstudeerde aan de Fotoacademie. En hij fiets al een tijd mee met Andreas in Den Bosch. Andreas is dakloos, maar bewust. Hij komt graag meer vertellen over deze pakkende onderwerpen.

Na afloop drinken we nog gezellig een borrel of ‘n glaasje fris met ons allen. Wees welkom! 
Aanmelden bij lizet@dupho.nl

Titusville in Florida

_DSC5225-3.jpg
_DSC5247-4-2.jpg

I meet Ski under the bridge which leads to Cape Canaveral. He ‘s retired. Since then he ‘s driving with his best friend Lori as much as they can on their motorbike. He ‘s warning me not to go to specific areas in Orlando.

Flagler beach in Florida

_DSC5286-4.jpg
_DSC5313-4.jpg
IMG_9165.JPG

On my way to Orlando this morning I was passing Flagler beach in Florida.

On the beach I asked Erik, Mikhail and Adam to pose for a little while